fbpx

Paddenstoelensoep 

Level

Easy

Time

30 Min

Serves

4

Calories

200

Fat

7g

Saturates

4g

Carbs

25g

Sugar

15g

Fiber

2g

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 2 grote uiten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 wortels, in dunne plakjes
  • 300 g zoete aardappel, 
    in blokjes 
  • 1 l groentebouillon
  • 250 g oesterzwammen, in kwarten
  • 200 g beukenzwammen
  • 3-4 takjes verse tijm, blaadjes fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt

Instructies

Stap 1

Verhit 1 eetlepel van de kokosolie in een flinke soeppan. Voeg de ui toe en bak totdat deze glazig is.

Stap 2

Voeg de knoflook, de wortel en de zoete aardappel toe en bak dit een paar minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. 

Stap 3

Verhit intussen de tweede lepel kokosolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin en gaar. Bestrooi de paddenstoelen met de tijm en peper en zout naar smaak en schep even goed door elkaar. 

Stap 4

Voeg de gebakken paddenstoelen aan de soep toe. Schep in kommen en bestrooi met peterselie. 

More Recipes

Sed Porttitor Lectus Nibh

Nulla Porttitor Accumsan

Curabitur Aliquet Quam Id