fbpx
Selecteer een pagina

Mylogenics

Since 1991

Over Mylo

“Dieren herstellen functioneel door te luisteren naar signalen van het lichaam en die functies weer uit te oefenen, welke noodzakelijk zijn voor functioneel herstel.” – DR. BAM VAN WINGERDEN

Mylogenics

Het merendeel van de patiënten die zich bij de verschillende specialisaties zoals fysiotherapie, manuele therapie en bijvoorbeeld osteopathie meldt, heeft klachten aan spieren en gewrichten. Ondanks dat de reguliere behandelaren gebruik maken van verschillende technieken om de ‘veroorzakende’ factor te bepalen en een nog groter aantal methoden en technieken toepassen om de diverse problemen te verhelpen zijn de resultaten van de behandelingen in de meeste gevallen zeer teleurstellend.

Veel van de zogenaamd ‘onderzochte technieken’ zijn helaas alleen maar gebaseerd op geloof, wishfull thinking en onbetrouwbare (veelal niet reproduceerbare-) onderzoeken.

Zelfs binnen dezelfde specialismen zien we dat therapeuten de testen voor het bepalen van de oorzaak van de klacht totaal verschillend uitvoeren. Dit maakt dat niet de test of behandeling op zich, maar de aanpak en visie van de therapeut heel bepalend is voor het resultaat.

Dit komt ten eerste dus omdat iedereen verschillend is en iedereen er een eigen visie op na houdt en daarnaast doordat er bij het ontstaan van blessures vaak meerdere factoren een rol spelen. Desondanks wordt er door de betreffende therapeut te vaak stug vastgehouden aan die vastomlijnde eigen visie en wordt er maar naar 1 factor gekeken bij het vaststellen en behandelen van de klacht van cliënt.

Je zou je bijvoorbeeld eens kunnen afvragen waarom iemand 30 jaar lang geen last heeft gehad van zijn of haar platvoeten en deze plotseling toch worden aangewezen als zijnde de oorzaak voor zijn of haar knieklachten.

Met behulp van de Mylogenics behandelmethode krijgen we een goed beeld van het functioneren van de diverse systemen in ons lichaam. Hierdoor kan een Mylogenics Practitioner doelgericht de oorzaak behandelen waardoor het resultaat van de behandeling optimaal wordt.

Regelmatig worden therapeuten afgeleid door de gevolgen van een disfunctie. Ze focussen simpelweg meer op de symptomen zoals pijn, verminderde ROM enz., terwijl dat allemaal gevolgen zijn en niet per definitie de oorzaak aangeven.

Een goed vergelijk is bijv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, nl. op het trillende stuur, en de behandeling volledig daarop te richten door bijv. het stuur te vervangen, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. Het trillende stuur is immers het gevolg en niet de oorzaak van de niet goed uitgelijnde banden!

Zolang we blijven proberen de klacht op te lossen door keer op keer het stuur te vernieuwen zullen de klachten blijven bestaan.

We moeten dus een gedegen systeem hebben waarmee we er zeker van zijn dat we de daadwerkelijke disfuncties kunnen vaststellen; de disfunctie die verantwoordelijk is voor de klacht. Mylogenics maakt voor het testen van de functies c.q. disfuncties van het lichaam gebruik van onder meer spiertesten, provocatietesten en lengtetesten.

Hierdoor kan de Mylogenics Practitioner gericht, snel en effectief de oorzaak van de klachten behandelen.

“Reinventing the way you think and look at things.”

BY OVERLOAD WORLDWIDE

Bereik binnen de korts mogelijke tijd de meest spraakmakende resultaten dankzij een combinatie van verschillende (in NL nog veelal onbekende) behandelmethoden en technieken. Maak kennis met Overload’s effectieve aanpak en vernieuwende visie op revalidatie. 

Popular Programs

Weight Loss
Bodybuilding
Cardio
Crossfit
Athlete Training

Make a Change

Real People. Real Results

Heb je na het lezen van de vaak gestelde vragen nog onbeantwoorde vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Lees wat je met Mylogenics™ kunt bereiken en maak een afspraak met een Certified Mylogenics Practitioner bij jou in de buurt.

Alleen een gecertificeerd Mylogenics™ Practitioner kan bepalen of iemand baat heeft bij een behandeling. Veel mensen die elders zonder succes zijn behandeld zijn alsnog verbaasd over de acute verbetering van hun klachten na een Mylogenics™ behandeling.

Marissa James

Veel patiënten zijn na slechts één tot twee Mylogenics™ behandelingen al enorm geholpen.

Jinga Low

Er zijn uiteraard gevallen waarbij een operatie onvermijdelijk is. Aangezien Mylogenics™ een niet-invasieve methode is zonder bijwerkingen is het altijd de moeite waard om dit eerst eens te proberen.

Overleg eventueel eerst met de behandelend arts.

David Howe

Mylogenics™ is geschikt voor iedereen: van atleet of zakenman tot huisvrouw. Veel professionele atleten prijzen de Mylogenics™ methodiek vanwege de spectaculaire resultaten die worden bereikt bij hun vaak ernstige blessures. Mylogenics™ is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder:

Hoe voelt een Mylogenics™ behandeling?

Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse protocollen oncomfortabel aanvoelen als o.a. de diverse verklevingen worden los gemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is slechts tijdelijk; het verdwijnt vrijwel direct zodra de beweging tijdens het specifieke protocol gestopt wordt.

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel patiënten ervaren een Mylogenics™ behandeling als een ‘lekkere pijn’.

Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al direct een positief resultaat. Dit kan zijn een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen.

Is Mylogenics™ vergelijkbaar met andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie, chiropractie (etc)?

Absoluut niet! Mylogenics™ is erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Doordat de Practitioner met specifieke technieken en testen zeer snel een duidelijk beeld krijgt over de oorzaak van de klachten, en dus niet gericht is op de gevolgen ervan, zal de effectiviteit van de diverse technieken enorm toenemen.

Het verdwijnen van klachten na een éénmalige behandeling zijn geen uitzondering, zelfs niet bij chronische klachten.

Komen mijn klachten terug?

Omdat met de Mylogenics™ methode direct een duidelijk beeld wordt verkregen van de daadwerkelijke oorzaak van de klachten kan de Practitioner snel specifieke adviezen geven en indien nodig preventieve oefeningen voorschrijven waarmee herhaling kan worden voorkomen. Al met al is de kans dat de klacht terugkomt of zich herhaalt dus erg laag.

Kan Mylogenics™ iets voor mij betekenen als ik al onder behandeling ben geweest?

Alleen een gecertificeerd Mylogenics™ Practitioner kan bepalen of iemand baat heeft bij een behandeling. Veel mensen die elders zonder succes zijn behandeld zijn alsnog verbaasd over de acute verbetering van hun klachten na een Mylogenics™ behandeling.

Veel patiënten zijn na slechts één tot twee Mylogenics™ behandelingen al enorm geholpen.

Wat als mijn arts een operatie aanraadt?

Er zijn uiteraard gevallen waarbij een operatie onvermijdelijk is. Aangezien Mylogenics™ een niet-invasieve methode is zonder bijwerkingen is het altijd de moeite waard om dit eerst eens te proberen.

Overleg eventueel eerst met de behandelend arts.

Wat zijn adhesions oftewel verklevingen?

Vrijwel alle weefsels in ons lichaam bestaan uit diverse lagen; de fascia genoemd. Deze structuren verbinden alle weke delen zoals spieren, pezen, banden etc. in ons lichaam. De fascia zorgt voor een flexibel skelet.

Als deze weefsels optimaal zijn zijn ze glad en flexibel zodat spieren, zenuwen, bloedvaten en organen goed kunnen functioneren.

Neem als voorbeeld een stuk plakband waarvan de gladde kant vergelijkbaar is met gezond weefsel en de plakkerige kant een verkleving veroorzaakt. De gladde kanten glijden net als bij onze weefsels gemakkelijk over elkaar en de plakkerige kanten veroorzaken tijdens beweging een strak gespannen en geforceerd gevoel.

Deze verklevingen, in bijvoorbeeld het spierweefsel, zorgen ervoor dat een spier niet goed kan functioneren. De spier gaat dan klachten geven zoals pijn en stijfheid. Een verkleving aan een zenuw veroorzaakt tintelingen, pijn en een doof gevoel.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *